Tapioca perly, 500g
3.30 €
Tapiokové perly sú obľúbené v ázijskej kuchyni najmä pri príprave sladkých jedál. Guľôčky dokážu namočením zväčšiť svoj objem asi na dvojnásobok. Najbežnejšie sa z perál pripravuje puding alebo kaša. Perly varené v mlieku pripomínajú u nás obľúbenú ryžu v mlieku. Dajú sa z nich pripraviť aj rôzne pudingové tortičky, dezerty a pod.
Z manioku sa vyrába tapioková múka alebo práve tapiokové perly, ktoré sú najbežnejšou formou tapioku. Namočené guľôčky (minimálne 10 minút) a rozmixované guľôčky pridávame k prirodzene bezlepkovej múke pre zvláčnenie cesta v približnom pomere 1:5 k ostatnej múke, napríklad v palacinkách alebo inom ceste, do ktorého sa pridáva voda. Pomleté alebo rozdrvené guľôčky sa dajú použiť do piškótového cesta namiesto obilnej múky, väčšinou v kombinácii s mletými orechmi alebo s inou prirodzene bezlepkovou múkou, ktorej dodáva vláčnosť. Namočené guľôčky sa varia na puding alebo sa pridávajú do tapioca nápojov.
Príprava pudingu: 1 diel perál prepláchneme pod tečúcou vodou a namočíme do 3 dielov vody. Po napučaní pridáme 3 diely mlieka (rastlinného alebo živočíšneho), osladíme a stáleho miešania varíme do zhustnutia (podobne ako puding). Dávkujeme od misiek a ozdobíme ovocím, čokoládou alebo orieškami.
Zloženie: škrob z manioku 100% .